Je boosheid aanpakken, zo doe je dat

boosheid aanpakken

Wat zeg je nou? Eerst schreef je dat het goed is om boos te zijn en nu moet je het aanpakken, zodat je weer vrolijk bent? Ik snap dat het nogal tegenstrijdig is, maar je kan niet eeuwig boos blijven op de wereld. Of wel? Persoonlijk denk ik van niet en daarom ga je nu die boosheid aanpakken! 

Zoals ik eerder al vertelde denk ik dat het goed is om je boosheid te accepteren. En toch zeg ik nu dat je hem ook moet gaan aanpakken. Dit omdat ik vind dat je eerst je boosheid moet accepteren, want als je er tegenin gaat dan werkt dat alleen maar averechts. Zodra je de boosheid dan eenmaal hebt toegestaan, wordt het makkelijker om hem aan te pakken en het gevoel te laten verdwijnen.

Praat, praat, praat

Ja, een van de dingen die altijd helpt is om de boosheid ter sprake te brengen. Wanneer je boos bent op een persoon, dan hoeft dit niet direct naar deze toe wanneer je denkt dat dat een te grote stap is. Praat dan eerst met iemand uit je omgeving waar je makkelijk mee kan praten. Door erover te praten helpt het je om je gevoel een plek te geven en daarnaast wordt het ook voor jezelf duidelijker waar het nou precies om gaat. Zeker omdat de persoon waarmee je praat vragen kan stellen, zodat je er beter over gaat nadenken.

Uiteindelijk is het wel belangrijk om je gevoel te bespreken met de mensen die hier de oorzaak van zijn of die je er uiteindelijk verder mee kunnen helpen, door te zoeken naar andere oplossingen.

Schrijf het op

Ben je geen prater? Of wil je het eerst voor jezelf duidelijk hebben? Schrijf op waar je zo boos over bent. Dit kan je doen door een mindmap te maken, maar ook door gewoon te gaan schrijven. Vaak wanneer je dan in je eigen wereldje zit dan kan je wel door blijven schrijven en juist op die manier komen er veel achterliggende gedachten en gevoelens naar voren. Is het een lang verhaal geworden? Markeer dan aan het eind alle kernpunten, zodat je precies weet waar het hem in zit.

Bedenk oplossingen

Oke, nu je gepraat hebt of het hebt opgeschreven weet je als het goed is waar het gevoel vandaan komt. Zodra dat duidelijk is, is het tijd dat je een oplossing vind voor je boosheid. Op welke manier kun jij, en eventueel anderen, ervoor zorgen dat je je beter gaat voelen en dat deze situatie niet meer voorkomt? En geloof mij, uiteindelijk is voor alles een oplossing. Soms zit het in hele kleine dingen.

Iedereen is wel eens boos, maar wat doe jij om met deze boosheid om te kunnen gaan?

2 reacties

  1. Wat een goede tips! Ik schrijf ook altijd alles op en het helpt zeker weten! Ook door te praten met mijn familie of vriend, ebt mijn boosheid altijd langzaam weg.

    1. Dank je wel! Schrijven werkt voor mij inderdaad altijd het beste, het helpt me zoeken naar de juiste woorden en m’n gevoel te beschrijven zonder het haperend met anderen te moeten bespreken :) Het praten komt bij mij dus altijd later

Geef een reactie