Boos zijn is soms ook gewoon goed

boos zijn

Soms heb ik van die buien. Alles zit tegen en het enige wat ik kan doen is boos zijn. Ik probeer nog wel een lach op te zetten en vrolijk te doen, maar dat lukt gewoon niet. En hoe meer ik het ga forceren, des te rotter ik mij ga voelen. Precies daarom heb ik besloten dat boos zijn soms ook gewoon goed is! 

Voor mijn gevoel moet het altijd allemaal goed en leuk zijn, ongeacht hoe ik of anderen zich voelen. Niemand hoeft te weten dat ik mij even rot voel, maar helaas blijk ik toch net een iets te open boek te zijn en hebben mensen in mijn directe omgeving mij vaak door. Iets wat het er niet altijd beter op maakt, want ik wil het boos zijn gewoon voor mezelf houden. Ik ben er dan ook goed in om boos op mezelf te worden, puur omdat ik boos ben. Ja, snap je me nog? Ik soms namelijk niet…

Het helpt echt niet

Dus zoals ik al zei, ik wordt bozer omdat ik al boos ben. Lekker tegenstrijdig! En dit heeft allemaal te maken met het feit dat ik niet accepteer dat ik soms boos ben. De wereld is niet eerlijk en er zullen altijd dingen gebeuren waar we boos om worden. Dat zal nooit veranderen, want iedereen komt wel eens in aanmerking met ongelijkheid en conflicten. Dat is niet anders… Maar wel kan je ermee om leren gaan. Door jezelf te verwijten dat je boos bent en het proberen tegen te houden, ontstaat er alleen maar meer frustratie dus dat zal je echt niet helpen.

Probeer daarentegen je gevoel te accepteren. Het is normaal wanneer je je een keer zo voelt, laat het gaan en geef het de ruimte om aanwezig te zijn. Natuurlijk hoef je dit niet op iedereen af te reageren, maar trek je even terug en informeer anderen voor de zekerheid zodat ze weten hoe je je voelt. Mocht je dan toch een keer naar ze uitvallen, dan weten ze waar het vandaan komt en zullen ook zij het van je accepteren.

Vind jij dat je wel eens boos mag zijn? Ook om kleine dingen? 

Geef een reactie