Mijn mooiste foto’s bewaren doe ik zo

mooiste foto's bewaren

Ik houd van foto’s! Ja, ik kan uren bladeren door de stapels fotoalbums die mijn ouders hebben liggen. Heerlijk vind ik het om terug te kijken naar mooie herinneringen, zodat ik weer even terug in de tijd kan gaan. Mijn moeder schoot altijd honderden foto’s tijdens onze vakanties en dat heb ik keurig van haar overgenomen. Maar natuurlijk moet ik mijn mooiste foto’s bewaren en dat doe ik in fotoalbums! 

Afgelopen zomer ging ik voor twee weken naar Kroatië om daar twee steden en twee nationale parken te bezoeken. En natuurlijk te genieten van het heerlijke weer een de Kroatische stranden! Net als wat ik bij mijn andere vakanties deed, maakte ik ook hier weer veel foto’s. Heel veel foto’s! Het was een uitdaging, want hoe kreeg ik dat stromende water uit de nationale parken mooi op de foto? Juist dat is wat ik zo leuk vind aan fotografie. Het spelen met de knopjes, het licht en de compositie om uiteindelijk het gewenste resultaat te krijgen. Ik moet zeggen, ik was best wel trots op een aantal foto’s die ik daar gemaakt heb! Het probleem was alleen, ik kon de tijd maar niet vinden om alle foto’s ook samen te voegen tot een fotoalbum…

Een gemakkelijke fotoservice

De laatste tijd zat ik behoorlijk krap in mijn tijd, maar ik vond toch dat die foto’s nu echt eens een mooi plekje moesten krijgen en dus ging ik op zoek naar een fotoserivce waar ik gemakkelijk een mooi fotoalbum kon laten maken. Ik kwam uit bij Saal Digital Nederland. Binnen een paar tellen stond het programma op mijn macbook en kon ik aan de slag. Maar waar moest ik beginnen?

Uiteindelijk besloot ik om te kiezen voor een tijdschriftformaat. Ik had de mogelijkheid om te kiezen voor een automatisch ingevuld fotoalbum, maar ik vind het altijd leuker om deze zelf te vullen, zodat de foto’s op de juiste volgorde staan. Naar mijn mening vormen foto’s een verhaal en die wil ik graag zelf vormen. Gelukkig kon ik wel kiezen uit veel verschillende soorten templates voor de pagina’s, zodat ik alleen nog de foto’s op de juiste plekken hoefde in te vullen. Zelfs wanneer je voor een simpel template kiest, kan je deze nog gemakkelijk aanpassen zodat hij volledig aansluit op jouw wensen. Perfect voor wanneer je, net als mij, maar weinig tijd hebt!

mooiste foto's bewaren

Zo veel keuze…

Ik ben niet goed in het maken van keuzes en dus ook niet wanneer het gaat om de specificaties van het fotoalbum wat ik aan het maken was. Want wat voor soort kaft moest het worden en wilde ik dan glanzende of matte pagina’s? Juist deze vele keuzes zorgen ervoor dat iedereen uiteindelijk het gewenste fotoalbum ontvangt. Uiteindelijk maakte ik de keuze voor matte pagina’s en daar ben ik nog steeds blij mee! De pagina’s zijn mooi dik, wat bij mij altijd een luxere uitstraling geeft en daarnaast blijft het album netjes plat liggen. Beide zijn voor mij belangrijk, want ik vind het leuk om een fotoalbum ergens een mooi plekje te kunnen geven, zodat ik er gemakkelijk even snel in kan kijken.

mooiste foto's bewaren

Het eindresultaat

Ik ben er super blij mee! Binnen een paar werkdagen zorgde Saal Digital ervoor dat het album op de deurmat lag. Netjes verpakt. Zoals ik al verwachtte blijft het album opengeslagen echt netjes plat liggen zonder dat de pagina’s vanzelf omslaan. Niet alleen is het materiaal van goede kwaliteit, de foto’s hebben ook geen kwaliteit verloren! Dat is iets waar ik toch altijd wel een beetje bang voor ben, zeker ook met de foto’s die tussendoor even snel met mijn iPhone gemaakt zijn, maar ook die foto’s zien er heel goed uit!  Ja, ik ben een blij meisje die haar fotoalbum vol zomerse herinneringen nu een mooi plekje heeft gegeven.

Op welke manier bewaar jij jouw mooiste foto’s?

Dit artikel is met dank aan Saal Digital tot stand gekomen, zie mijn disclaimer

6 reacties

  1. Ik bewaar ze, heel saai, op mijn computer. Zo jammer eigenlijk. Ik deel ze wel zo af en toe op mijn blog, zodat ik een mooi overzichtje heb. Deze zomervakantie ga ik naar Canada en daar wil ik wel zeker weten een fotoboek van maken!

    1. Dat deed ik tot vier jaar geleden inderdaad ook met de foto’s die ik zelf maakte, maar sinds mijn laptop chrashte en ik veel kwijt raakte probeer ik mijn mooiste herinneringen in foto’s toch op een bepaalde papier tastbaar te bewaren. Heel leuk dat je naar Canada toe gaat! Leuk om aan het eind al die foto’s samen een mooi plekje te geven.

  2. Super mooi! Ik heb een aantal fotoboeken laten maken. Herinnerd me aan het idee dat ik er nog eentje van Londen wil maken, dank oor de reminder!

    1. Dank je wel! Ja leuk is dat om te doen he?! Tijdens het uitzoeken van de foto’s kan je weer even terugdenken aan de fijne momenten en zo kan je ze ook gemakkelijk weer eens bekijken

  3. Mooi geworden! Een vriendin van mij doet dit ook heel consequent, zoveel leuker om echt een boek te hebben liggen dan alles op je computer te hebben staan en er niet meer naar om te kijken. Toch vind ik het nog leuker om echt zelf aan de slag te gaan en te knippen en plakken… helaas niet zo vaak de tijd voor!

    1. Dank je wel! :) Precies dat inderdaad. Dat is inderdaad ook erg leuk om te doen! Helaas kost dat wel altijd meer tijd en dat is vaak waardoor ik er dan toch maar voor kies om digitaal een boek te laten maken, maar ook omdat je dat makkelijker even snel doet. Wanneer je het echt helemaal zelf in elkaar knutselt, heb je toch meer spullen en ruimte nodig…

Geef een reactie