Waarom ik dagelijks mijn hoogtepunten opschrijf

waarom ik hoogtepunten opschrijf

Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat elke dag wel iets moois heeft. Ja, dus ook wanneer je net te horen hebt gekregen dat je ergens niet bent aangenomen of een belangrijke wedstrijd verliest. Het probleem op dit soort dagen is namelijk dat het negatieve blijft hangen, terwijl er ook echt wel iets moois is gebeurt. Door dagelijks mijn hoogtepunten op te schrijven sta ik beter stil bij alle leuke momenten. 

Wanneer ik ’s avonds onder mijn warme deken kruip, pak ik mijn notitieboekje erbij. Ik bedenk me wat er allemaal is gebeurd die dag. Wat voor leuks is er gebeurd? Heb ik een nieuw doel bereikt of heb ik iets buiten mijn comfortzone gedaan? Ben ik goed omgegaan met een tegenslag? Het kan per dag heel erg verschillen in wat ik op schrijf. Natuurlijk is elke dag anders, maar elke dag vind ik ook iets anders belangrijk of mooi. En hoe saai mijn dag ook is geweest, ik heb met mijzelf afgesproken dat ik altijd voor drie punten ga. Soms moet ik dus heel goed nadenken voordat ik alle drie de punten heb, maar er zijn ook dagen dat ik moeite heb met kiezen. Ja, elke dag is anders en dat is nou juist het mooie!

Waarom hoogtepunten opschrijven?

De grote vraag is natuurlijk waarom ik dit doe. Na een aantal tegenslagen merkte ik dat ik heel gemakkelijk in het negatieve bleef hangen. Door dagelijks na te denken over mijn dag, probeer ik meer het positieve te gaan zien. En het werkt! Ik zie nu in hoe mooi deze wereld is en welke kansen ik elke dag weer krijg. Daarnaast kan ik nu ook veel makkelijker na een tegenslag weer positief verder gaan en sluit ik elke dag met een goed gevoel af.

Sta jij dagelijks stil bij jouw hoogtepunten van die dag?

2 reacties

  1. Voorheen probeerde ik iedere dag drie positieve dingen op te schrijven in een notitieboekje. Ik vond het lastig om dit vol te houden, dus sinds een aantal weken houd ik dit wekelijks bij in een rubriek op mijn blog. Ik vind het enorm belangrijk om stil te staan bij de leuke dingen van een dag en ik zal hier dan dus ook nooit mee stoppen!

    1. Het is inderdaad niet elke dag even makkelijk, maar op dit moment is het wel mijn doel om het dagelijks te blijven doen. Soms vergeet ik het wel, maar dan doe ik het gewoon de volgende ochtend op mijn telefoon als ik in de trein zit ;) Wekelijks is inderdaad ook een goede optie! Er gebeurt gewoon zo veel moois dat het zonde is om daar niet bij stil te staan.

Geef een reactie